Ce vrei sa stii?

Sunt sigura ca ati avut ocazia sa intalniti persoane,  dornice de socializare, care sa intre in vorba cu voi pentru ca ati avut ghinionul sa fiti cea mai apropiata tinta. Cat de iritanta poate fi o persoana care apare din senin,  se aseaza langa tine si incepe sa isi turuie povestea vietii.

” Auzi, scuze, nu te cunosc”ma gandesc eu ca ar fi o scuza destul de competenta.

.. replica fiind urmata de ” Pai, ce vrei sa stii despre mine”?

Cea mai incomoda intrebare posibila. Jur, as prefera sa vorbesc despre absolut orice altceva decat sa ma gandesc ce aspecte sociale, irelevante si triviale ar trebui sa stiu despre persoana iritanta de langa mine. Ok, poate exagerez… e posibil ca persoana de langa mine sa nu fie iritanta,  ci sa puna intrebari de asa natura, din lipsa de conversatie.

De ar fi atat de simplu, toti am avea mii de prieteni. Ceea ce nimeni nu pare sa inteleaga e ca lucrurile care merita sa le stii despre o persoana, nu ti le poate spune ea. E un sistem imens de observatii pe care trebuie sa le faci tu, fara ca cealalta persoana sa stie. Observatii bazate pe comportamentul celuilalt, gesturile, reactiile…chiar ticurile fizice sau verbale. Nimanui nu ii pasa de culoarea preferata sau de unde ii place cuiva sa manance. Sau poate ii pasa, dar intr-un anumit context…in orice caz… niste informatii la mana oricui, limitate, superficiale, pe care le afla oricine cu un cont de Facebook.

Filmul preferat, genuri de muzica, baruri frecventate, ziua de nastere, unde te-ai nascut….daca stiu chestiile astea despre X, nu inseamna ca il cunosc… e posibil nici sa nu fi vorbit cu X vreodata si tot pot sa stiu in ce an a absolvit liceul. Banal. Ma simt ieftina.

Esti prieten cu toti si, de fapt, cu nimeni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: